Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-11-01/2858-2858.html
Data: Nov 1, 2007 (22:19)

IBM prezinta pe piata autohtona noile solutii si produse pentru afaceri

IBM a organizat la Chişinău seminarul ''IBM Day in Moldova'', cu scopul de a prezenta cele mai recente soluţii si tehnologii hardware si software dezvoltate de IBM. Cu această ocazie, participanţii la sesiuni au avut prilejul sa-si creeze o imagine clara asupra tehnologiilor software din portofoliul IBM Software Group (SWG), privind arhitecturile de referinţă, precum si exemple relevante de proiecte din zonele guvernamentala si bancara, implementate cu succes in Romania si in alte tari din lume.

Au fost abordate subiecte precum: e-learning, portalul ca interfata unica de prezentare si acces, arhiva electronica de documente, solutii de raportare, solutii de consolidare infrastructura software.Aceste subiecte au fost prezentate prin prisma tendintelor existente la nivel regional si mondial in zonele guvernamentala si bancara, dar si a constrangerilor (fiscale, de securitate, etc) specifice pietei.

Un alt punct de pe agenda evenimentului s-a referit la Services Oriented Architecture (SOA). Experţii IBM au evidentiat că SOA este o strategie reală de afaceri, că din ce în ce mai multe companii de toate dimensiunile adoptă o strategie SOA, obtinând beneficii considerabile în afaceri; s-au prezentat tendinţele pieţei, cerinţele pe care clienţii le adresează companiei IBM, cele mai bune practici SOA care ajută o organizaţie să devină mai flexibilă, precum şi modul prin care să susţină optimizarea, schimbarea şi derularea mai rapidă şi mai eficientă a proceselor de afaceri.

Într-o lume integrată global, IBM oferă o soluţie completă pentru a fi partenerul de succes SOA. Expertiza IBM îndelungată în afaceri şi în industrie, serviciile şi distribuţia excelente, hardware-ul şi software-ul IBM de clasă mondială poziţionează compania ca fiind cel mai bun partener SOA pentru clienţi sai.

IBM este cea mai mare companie din lume în domeniul tehnologiilor informaţiei, care ocupă de mai mulţi ani poziţia de lider în elaborarea soluţiilor inovatoare pentru organizaţiile comerciale şi de stat.

IBM îşi păstrează pentru al optulea an consecutiv poziţia de  lider la nivel mondial pe piaţa serverilor, cu o cota de piaţa de 32%. Al treisprezecelea trimestru consecutiv, IBM îşi menţine poziţia de lider mondial în ceea ce priveşte veniturile realizate la nivel global pe piaţa sistemelor de stocare. IBM este şi lider în oferirea de soluţii educaţionale şi de instruire IT, ajutând companiile să-şi îmbunătăţească performanţa forţei de muncă.

În Republica Moldova corporaţia IBM este reprezentată de partenerii săi autorizaţi, companiile “Accent Electronic” şi “Master Systems”, precum şi de reprezentantul oficial al companiei, Iurii Şvera. Cei mai mari clienţi IBM în Republica Moldova sunt Inspectoratul Fiscal Principal de Stat al RM, Ministerul Finanţelor al RM, Moldova Agroindbank, alte bănci comerciale.

Pe parcursul a câţiva ani pe piaţa autohtonă compania IBM a remarcat specificul local şi a elaborat o oferta optimă de produse şi servicii. O atenţie deosebită se acordă dezvoltării relaţiilor cu partenerii de afaceri. Un spectru larg de tehnologii IBM este susţinut de o politică de preţuri flexibilă.

Pentru mai multe informaţii despre IBM accesaţi pagina în limba română www.ibm.com/ro/.