Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.10.2007

Vienna Economic Forum va fi organizat in anul 2008 la Chisinau

Vienna  Economic Forum va fi organizat in 2008 la Chişinău. Acest lucru a fost anunţat astăzi in cadrul întrevederii Ministrului Economiei si Comerţului Igor Dodon cu Ambasadorul Austriei in Republica Moldova, cu sediul la Bucuresti,  Martin Eichtinger, relatează Serviciul relaţii publice al MEC. 

Vienna  Economic Forum reprezintă una din cele mai importante asociaţii non-guvernamentala europene, din care fac parte Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, Montenegro, România, Serbia, Slovenia şi Turcia. Obiectivul de baza a Forumului Economic este promovarea investiţiilor in regiunea tarilor de la Marea Adriatica pină la Marea Neagra.

Ambasadorul Austriei Martin Eichtinger a menţionat  in cadrul întrevederii despre interesul sporit a businessmenilor austrieci  in piaţa Republicii Moldova, in special, datorita experienţei de succes înregistrate de companiile austriece prezente in Moldova in domeniul bancar-financiar, tehnologiilor informaţionale, asigurărilor, etc.

Ministrul Igor Dodon a dat o apreciere înalta evoluţiei relaţiilor moldo-austriece in diverse domenii si a salutat venirea in noiembrie 2007 la Chişinău, a unei delegaţii a Agenţiei de Dezvoltare a Guvernului Austriei, ce va avea drept scop identificarea proiectelor de asistenta tehnica pentru Republica Moldova in anul 2008.

Volumul comerţului exterior  al Republicii Moldova cu Austria în primele 6 luni ale anului curent a înregistrat suma de 22,2 mil. USD. Comparativ cu perioada în cauză a anului precedent, volumul comerţului exterior s-a majorat cu 64,74%, în rezultatul majorării importului de mărfuri din această ţară. Exportul de mărfuri realizat în perioada analizată, a înregistrat suma de 7,13 mil. USD, majorîndu-se cu 49,54% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din Austria a însumat 15,08 mil. USD şi a înregistrat o creştere de 73,06% în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2006.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus