Trimite e-mail | Printeaza
30.10.2007

Serviciul de presa al Guvernului R.Moldova

Prim-ministrul Vasile Tarlev a avut astăzi o convorbire telefonică cu Victor Zubcov, Prim-ministrul Federaţiei Ruse.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-economice din ambele ţări, optînd pentru extinderea şi aprofundarea relaţiilor de cooperare bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.

În vederea consolidării cooperării bilaterale, prim-miniştri Moldovei şi Federaţiei Ruse au  acordat o atenţie prioritară promovării raporturilor comercial-economice şi valorificării plenare a potenţialului existent.

În acest context, şefii de Guvern au salutat activitatea productivă a şedinţei a IX-a a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, în cadrul căreia s-a reuşit identificarea soluţiilor pentru mai multe probleme.

Vasile Tarlev şi Victor Zubcov şi-au exprimat încrederea că relaţiile de colaborare moldo-ruse vor cunoaşte şi în continuare o ascensiune în dinamică, în beneficiul ambelor popoare.

În mod separat a fost abordată situaţia creată în Moldova în urma secetei acute din anul curent. Premierul rus a informat, în context, despre decizia Guvernului Federaţiei Ruse de acordare pentru Moldova a unui ajutor sub formă de grîu alimentar şi furajer.

2007-10-30

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus