Trimite e-mail | Printeaza
29.10.2007

Secţia Relaţii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova

Marian LUPU, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, l-a primit pe Christian STEINER, Însărcinat cu Afaceri ad interim al Ambasadei Republicii Austria la Chişinău.

Marian LUPU a salutat deschiderea unei ambasade a Austriei la Chişinău, fapt ce va contribui de o manieră importantă la dezvoltarea unui nou dialog bilateral moldo-austriac şi intensificarea raporturilor de cooperare dintre statele noastre pe multiple niveluri.

Spicherul a adresat mulţumiri autorităţilor austriece pentru susţinerea acordată ţării noastre prin intermediul Biroului Agenţiei pentru Dezvoltare a Austriei, precum şi pentru includerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru acordarea asistenţei tehnice şi umanitare din partea Austriei.

Preşedintele Parlamentului a reiterat, de asemenea, invitaţia adresată dnei Barbara PRAMMER, Preşedintele Consiliului Naţional al Republicii Austria, de a efectua o vizită la Chişinău.

La rândul său, Christian STEINER a accentuat faptul că Austria acordă o atenţie sporită Republicii Moldova şi se pronunţă pentru apropierea ţării noastre de comunitatea europeană. În acelaşi timp, diplomatul austriac a subliniat interesul oamenilor de afaceri austrieci de a participa la iniţierea de afaceri în ţara noastră. 

Interlocutorii, de asemenea, au discutat aspecte privind intensificarea raporturilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi Austria, menţionând în particular importanţa atragerii investiţiilor europene în ţara noastră.

În prezent ambasada Austriei la Chişinău activează în incinta Biroului Agenţiei pentru Dezvoltare a Austriei.

29 octombrie 2007    

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus