Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.10.2007

Aseara, in Soroca a explodat un bloc locativ cu cinci etaje

Aseara, in Soroca a explodat un bloc locativ cu cinci etaje
Aseară, 27 octombrie, în or. Soroca a explodat un bloc locativ cu cinci etaje. Contactat de UNIMEDIA, Victor Său, primarul or. Soroca, a confirmat tragedia respectivă. „Confirm că a avut loc un accident aseară în Soroca. E straşnic ce s-a întâmplat. Pe moment, sunt experţi din toate serviciile, care vor stabili exact cauza exploziei. E posibil să fie vorba de o conductă de gaz, care a explodat la unul dintre etajele superioare. Blocul este dărâmat de la etajul cinci până la etajul doi”, a comunicat primarul de Soroca, Victor Său.

Patru dintre locatari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi sunt în stare gravă la spital. Situatia a capatat o nota si mai tragica cind in vizorul multimii au fost striviti 2 colaboratori ai Departamentului Situatii Exceptionale care participau la operatiunea de salvare, unul dintre care a decedat in drum spre spital.

Explozia a intervenit sâmbătă seara, în jurul orei 22.00.  În urmă exploziei au fost sparte geamurile din toate blocurile învecinate, iar 40 de familii au rămas fără casă. Consecinţele dramei au fost agravate de faptul că blocul era construit din plăci de beton, care, în urma exploziei, s-au pliat unele peste altele, strivind mai multe persoane.

Potrivit unor surse din Ministerul de Interne de la Chişinău, blocul fusese recent conectat la conducta de gaze şi una din versiunile de lucru care se examinează în prezent este că explozia ar fi fost cauzată de scurgeri de gaze.

La scurt timp după explozie, la locul accidentului au sosit echipe de salvare din Bălţi şi Chişinău şi lucrările de salvare au continuat toată noaptea.

Autorităţile au format o comisie de anchetă, alcătuită din reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi Procuraturii, dar şi ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia, a căror prezenţă este justificată prin faptul că nu au mai existat astfel de precedente. Comisia ar urma să colecteze, pe parcursul zilei de duminică, probe de la locul exploziei, după ce toate victimele vor fi scoase de sub dărâmături.

Sursele din Ministerul de Interne au relatat despre drama unei familii de medici din blocul care a explodat la Soroca. Ambii părinţi au fost striviţi sub plăcile de beton, iar cele două fete, studente la o facultate din Chişinău venite în vizită la părinţi, sunt în stare foarte gravă.

VIDEO, ProTv

Sursa: NewsIn, UNIMEDIA

Cititi si

Prim-ministrul a convocat şedinţa extraordinară a Comisiei pentru situaţii excepţionale în legătură cu deflagraţia produsă într-un bloc locativ din oraşul Soroca

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus