Trimite e-mail | Printeaza
26.10.2007

Secţia Relaţii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova

Marian LUPU, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Philippe ROLAND, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Belgiei în ţara noastră, cu sediul la Bucureşti.

„Republica Moldova doreşte negocierea unui nou cadru juridic cu Uniunea Europeană odată cu expirarea în 2008 a Acordului de Parteneriat şi Cooperare, document care ar stipula apropierea graduală a ţării noastre faţă de cele patru libertăţii ale comunităţii europene”, a declarat Marian LUPU.

În opinia Preşedintelui Legislativului moldovean, acest fapt va servi, în primul rând, drept un mesaj politic de susţinere şi încurajare a eforturilor clasei politice, dar şi întregii societăţi în realizarea aspiraţiilor de integrare europeană a Republicii Moldova.

Spicherul a apreciat înalt dialogul politic dintre Republica Moldova şi Belgia, remarcând faptul că ţara noastră atribuie o importanţă sporită cooperării cu această ţară, în particular în contextul integrării europene. 

Preşedintele Parlamentului a reiterat interesul forului legislativ de a aprofunda dialogul interparlamentar cu instituţia omoloagă din Belgia în vederea consolidării dialogului şi relaţiilor bilaterale dintre cele două state. În acest sens, Marian LUPU a reiterat angajamentul ţării noastre de a promova şi în continuare realizarea reformelor democratice şi alinierea sectoarelor vitale ale societăţii la normele şi standardele europene. Parlamentul, a mai precizat spicherul, va desfăşura o monitorizare responsabilă a modului în care este implementată legislaţia adoptată.

La rândul său, oficialul european a subliniat importanţa continuării reformelor interne de către ţara noastră, menţionând în mod deosebit necesitatea asigurării funcţionării instituţiilor democratice ale societăţii, sistemului judiciar, a respectării libertăţii presei, etc.

Interlocutorii, de asemenea, au discutat aspecte ce vizează procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

26 octombrie 2007      

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus