Trimite e-mail | Printeaza
26.10.2007

Serviciul de presă al Ministerului Reintegrării

Azi, Ministrul Reintegrării Vasilii Şova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Nicolaus Graf Lamsdorff.

În cadrul întîlnirii ministrul Şova a prezentat o informaţie succintă asupra evoluţiilor recente în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, o importanţă deosebită fiind atribuită iniţiativelor Preşedintelui Vladimir Voronin privind măsurile de întărire a încrederii şi securităţii pe ambele maluri ale Nistrului. În acelaşi context a fost scoasă în evidenţă semnificaţia seminarului organizat, în perioada 22-24 octombrie la Odesa, de către Misiunea OSCE în Moldova consacrat măsurilor de întărire a încrederii şi securităţii în contextul procesului de reglementare transnistreană, precum şi a consultărilor neformale desfăşurate în formatul „5+2” cu participarea tuturor factorilor implicaţi, inclusiv a reprezentanţilor de la Tiraspol. 

La rîndul său, Ambasadorul Lambsdorff a salutat paşii întreprinşi de către autorităţile Republicii Moldova în vederea promovării procesului de reglementare a conflictului transnistrean, în particular vizând reluarea necondiţionată a negocierilor în formatul „5+2”, şi a dat o apreciere pozitivă iniţiativelor Preşedintelui Voronin privind măsurile de întărire a încrederii şi sprijinirii populaţiei din localităţile din stănga Nistrului. Diplomatul german a salutat decizia Guvernului Republicii Moldova de a crea grupuri de lucru pentru realizarea iniţiativelor în cauză cu participarea reprezentanţilor regiunii transnistrene. Totodată, el a reiterat disponibilitatea ţarii sale de a sprijini şi în continuare, împreună cu Uniunea Europeană, eforturile vizând reluarea negocierilor în formatul „5+2” şi soluţionarea diferendului transnistrean în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.    

Serviciul de presă al Ministerului Reintegrării

26 octombrie 2007

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus