Trimite e-mail | Printeaza
25.10.2007

Serviciul de presă al MAEIE

În perioada 22-25 octombrie curent, dl Nicolae Chirtoacă, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar  al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, a efectuat o vizita oficiala în Statele Unite Mexicane cu scopul prezentării scrisorilor de acreditare Preşedintelui acestei ţări Felipe Calderon.  La 24 octombrie, în cadrul ceremoniei de acreditare, Ambasadorul N.Chirtoacă a fost primit de Preşedintele Mexicului. Pe parcursul întrevederi, Ambasadorul moldovean a reiterat interesul Moldovei de a extinde   cooperarea reciproc avantajoasă cu Statele Unite Mexicane, în special în domeniul politico-diplomatic si comercial-economic, cel al culturii, educaţiei şi turismului în vederea valorificării cât mai eficiente a posibilităţilor oferite de cadrul actual al relaţiilor bilaterale moldo-mexicane.

La rândul său, şeful statului mexican a manifestat un viu interes fata de  evoluţia  reformelor economice şi democratice din Moldova, fiind informat despre rezultatele politicii de integrare europeană a Moldovei şi perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean. Preşedintele Calderon a salutat colaborarea strânsă pe care o promovează  Republica Moldova în relaţiile cu Mexicul, în primul rând în cadrul organizaţiilor internaţionale, şi a exprimat ataşamentul conducerii mexicane faţă de necesitatea aprofundării relaţiilor bilaterale. 

Întrevederea Ambasadorului moldovean cu Preşedintele Mexicului a fost urmată de o conferinţă de presă la care au participat reprezentanţii principalelor agenţii mass-media din ţară. În cadrul acestui eveniment, dl Nicolae Chirtoacă a făcut o prezentare a Republicii Moldova şi a  spectrului vast de posibilităţi pe care ţara noastră le poate oferi investitorilor, oamenilor de afaceri şi turiştilor din Mexic.

În cadrul vizitei oficiale la Ciudad de Mexico, Ambasadorul Nicolae Chirtoacă a avut un şir de întrevederi cu înalţii demnitari  mexicani, precum dna Patricia Espinoza, Ministrul pentru Afaceri Externe, dna Lourdes Aranda, Subsecretar pentru Afaceri Externe şi dl Jose Ignacio Madrazo, Director General pentru Europa din cadrul Secretariatului pentru Relaţii Externe al Mexicului.

25 octombrie 2007 Serviciul de presă al MAEIE

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus