Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-24/2763-2763.html
Data: Oct 24, 2007 (23:42)

La Chisinau va avea loc cea de-a XXV sedinta a Consiliului interstatal pentru colaborare in domeniul constructiilor

În perioada 26-27 octombrie 2007, la Chişinău va avea loc cea de-a XXV şedinţă a Consiliului interstatal pentru colaborare în domeniul construcţiilor. Astfel de şedinţe se desfăşoară în fiecare jumătate de an în di  ferite ţări-membre ale CSI, ultima avînd loc la 7 uinie 2007 în or. Astana (Kazahstan).

Consiliul Interstatal pentru colaborare în domeniul construcţiilor are ca scop integrarea reciproc avantajoasă pentru folosirea resurselor de materie primă şi a bazei tehnico-materiale a construcţiilor, precum şi colaborarea investiţională, tehnico-ştiinţifică şi alte forme de colaborare în activitatea de construcţii.

La Chişinău, şedinţa Consiliului va fi axată pe economisirea energiei în construcţii, asigurarea seismică a obiectivelor locative şi de menire socială, modernizarea sistemului de formare a preţurilor în construcţii, dezvoltarea construcţiei de locuinţe pentru toate categoriile de cetăţeni ai ţărilor CSI etc. Republica Moldova va prezenta un Raport privind protecţia termică a construcţiilor.

La şedinţă vor  participa delegaţii din ţările membre ale CSI: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Rusia, Tadjikistan, Ukraina. Din partea Republicii Moldova va participa directorul general al Agenţiei Construcţii şi Dezvoltare a Teritoriului RM, dl Vladimir Baldovici. Sunt invitaţi reprezentanţi ai AŞM, Universităţii Tehnice, savanţi, experţi din domeniul construcţiilor, preşedinţii comitetelor tehnice republicane, conducerea patronatelor în construcţii, conducători ai institutelor de proiectări, conducători de întreprinderi în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, organizaţiile nonguvernamentale şi mass-media.