Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-24/2759-2759.html
Data: Oct 24, 2007 (23:03)

Serviciul Graniceri al Republicii Moldova va primi echipament in valoare de 730 000 EUR

In septembrie 2006 a fost înfiinţat proiectul BOMMOLUK, finanţat de Comisia Europeană, cu scopul de a îmbunătăţi gestiunea frontierei de stat dintre Moldova şi Ucraina. Proiectul este implementat de Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi în Ucraina care a identificat necesităţile pentru echipament împreuna cu serviciile partenere.

Bugetul total al BOMMOLUK este de 9.9 mln EUR, dintre care 3.3 mln EUR au fost repartizate pentru prima fază, până în noiembrie 2007. Din această sumă, 2.2 mln EUR au fost cheltuite pentru procurarea echipamentului destinat serviciilor de grăniceri şi serviciilor vamale din Moldova şi Ucraina. Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova va primi echipament în valoare de aproximativ 730 000 EUR, incluzând binocluri optice, aparate portabile pentru imagini termale, calculatoare, imprimante, servere, switch şi software. 

Astăzi, 24 octombrie 2007, 28 de calculatoare personale, 4 imprimante laser, 4 switch şi 1 server au fost înmânate Serviciului Grăniceri al Republicii Moldova. Acest echipament va ajuta la îmbunătăţirea lucrului la Departamentului de Analiză a Riscurilor al Serviciului de Grăniceri al Republicii Moldova. Alte livrări de asistenţă tehnică pentru serviciile de grăniceri şi serviciile vamale ale Republicii Moldova şi Ucrainei vor urma în curând.

Prima fază a BOMMOLUK durează până la sfârşitul lunii noiembrie 2007.

Pe perioada martie 2006 – octombrie 2007 în cadrul proiectului BOMMOLUK douăsprezece vizite de studio au fost organizate pentru oficialii moldoveni şi ucraineni. Până acum s-au organizat vizite în Grecia, Austria, Croaţia, FRI Macedonia, Turcia şi Finlanda. Sunt planificate alte vizite în Polonia, Belgia şi Marea Britanie.