Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.10.2007

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon a avut o intrevedere cu Asociatiei oamenilor de afaceri din SUA

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon a avut o intrevedere cu Asociatiei oamenilor de afaceri din SUA

In cadrul vizitei sale la Washington DC (SUA), Ministrul Economiei si Comerţului Igor Dodon a avut marţi, 23 octombrie o întrevedere cu Asociaţiei oamenilor de afaceri din SUA, la care au participat peste 15 companii americane, preponderent din domeniul comerţului si serviciilor. 

Ministrul Igor Dodon a efectuat a ampla prezentare a reformelor economice recente din Republica Moldova, a climatului investiţional si perspectivelor investiţionale a Republicii Moldova. 

Antreprenorii americani au manifestat un deosebit interes fata de reformele de  liberalizare a economiei din tara noastră ce prevăd amnistia fiscala, legalizarea capitalului si impozitul „0” pe venitul reinvestit.

Volumul comerţului exterior  al Republicii Moldova cu SUA, în perioada lunilor ianuarie – august 2007, a însumat  $33,8 mln., in perioada analogica a anului 2006 cifra in cauza constituia $33,3 mln. În opt luni a anului 2007, agenţii economici din Republica Moldova au exportat în SUA mărfuri în sumă de $9,5 mln.,  in ianuarie - iunie 2006 exportind marfuri in suma de $9,8 mln. In perioada vizata în Republica Moldova au fost importate mărfuri din Statele Unite  în valoare de 24,3 mln.$, iar in ianuarie-august 2006  importurile au constituit $23,4 mln.

Soldul investiţiilor americane în economia Moldovei, la 1 ianuarie 2007, constituia aproximativ 615,21 mil. lei, deţinînd o pondere de 5,2% în total investiţii străine. Se constată existenţa a 205 de întreprinderi mixte moldo-americane, cu un capital social în valoare de 476,82 mil. lei sau 47,15 mil. U.S.D., informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comerţului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus