Trimite e-mail | Printeaza
23.10.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat decretul cu privire la constituirea Consiliului naţional pentru decernarea Premiului de Stat.

În  scopul  organizării  activităţii  în  vederea  decernării  Premiului de Stat, în temeiul art. 94 alin. (1) din Constituţia Republicii Moldova, Preşedintele Republicii Moldova  a decretat constituirea Consiliului naţional pentru decernarea Premiului de Stat.

Premiul de Stat a fost instituit la iniţiativa Preşedintelui ţării, în scopul stimulării activităţii de cercetare, creaţie şi inovare, sporirii competitivităţii şi responsabilităţii comunităţii intelectuale, implementării tehnologiilor moderne, promovării valorilor performante şi aprecierii contribuţiei personalităţilor la dezvoltarea ştiinţei, economiei, culturii şi artei.

Conform Hotărîrii de Guvern cu privire la Premiul de Stat nr.  569  din  23.05.2006, Premiul de Stat se instituie în valoare de cîte un milion de lei pentru fiecare dintre domeniile: ştiinţe economice şi matematice; ştiinţe biologice, chimice şi ecologice; ştiinţe fizice şi inginereşti; ştiinţe medicale; ştiinţe agricole; ştiinţe umanistice; muzică şi coregrafie; literatură; teatru şi cinematografie; artă plastică.

Decernarea Premiului de Stat se va efectua, la propunerea Consiliului naţional pentru decernarea Premiului de Stat, de “Ziua Independenţei” - 27 august, o dată la doi ani.

2007-10-23                         

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus