Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-22/2723-2723.html
Data: Oct 22, 2007 (23:35)

Ministrul Igor Dodon participa la Reuniunea anuala a Bordului de Guvernatori a Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon participa in perioada zilelor de 19-23 octombrie 2007 la Reuniunea anuala a Bordului de Guvernatori a Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International, desfasurat la Washington DC (SUA). 

In cadrul Reuniunii, Ministrul Igor Dodon, a avut un sir de intrevederi bilaterale cu inalti oficiali a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare pe parcursul carora a efectuat o ampla si detaliata prezentare a reformelor economice din Republica Moldova si a climatului investitional din tara noastra.

In cadrul intrevederii cu oficialii Bancii Mondiale, partile au dat o apreciere pozitiva calitatii implementarii proiectelor in Republica Moldova si au examinat posibilitatea extinderii pe viitor a numarului de proiecte finantate de Banca Mondiala in Moldova.

Ministrul Igor Dodon a accentuat importanta proiectelor Bancii Mondiale in evolutia social-economica a tarii noastre, fiind adus drept exemplu Programul Creditului pentru Sustinerea Reducerii Saraciei, prin care Republica Moldova beneficiaza de un suport financiar in valoare de 30 mil. USD, pentru o perioada de 3 ani.

In cadrul intrevederii cu Prim-vicepresedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare  Varel Freeman,  Ministrul Economiei si Comertului Igor  Dodon a apreciat inalt proiectele investitionale a BERD-ului in Moldova, in special a celor destinate dezvoltarii infrastructurii, precum e Proiectul de renovare a drumurilor din Moldova, declansat in septembrie 2007.

Proiectul in cauza prevede acordarea Guvernului Moldovei a unui imprumut de pina la 30 mln. Euro pentru renovare a circa 200 km. de sectoare a drumurilor magistrale pe axele nord-sud si est-vest a republicii. Proiectul este co-finantat de Banca Mondiala si de Banca Europeana de Investitii. Bugetul total al Proiectul de renovare a drumurilor din Moldova constituie 90 mln. Euro.

La finalul intrevederii Prim-vicepresedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare Varel Freeman a acceptat cu placere invitatia  Ministrul Igor Dodon de a vizita Republica Moldova la inceputul anului 2008. 

Sursa: Ministrul Economiei si Comertului