Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-20/2703-2703.html
Data: Oct 20, 2007 (17:32)

"Limba moldoveneasca", scoasa din vocabularul UE

Comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban, a declarat vineri că au fost modificate, pe site-ul Comisiei Europene, referirile la limba moldovenească.

Comisarul a precizat că modificările au fost efectuate vineri.

Orban a mai precizat că s-a recurs la o serie de formule tehnice pentru remedierea acestei probleme şi a adăugat că, în viitor va avea loc un proces de monitorizare pentru a evita repetarea acestor situaţii.

El a mai spus că există soluţii tehnice şi juridice pentru a evita să se mai facă referire la limba moldovenească şi a adăugat că nu poate garanta că nu vor mai avea loc astfel de situaţii.

Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că le-a cerut celorlalţi comisari europeni să nu mai facă referire la sintagma "limba moldovenească" în documentele încheiate de UE cu R.Moldova.

Orban a declarat de asemenea că le-a atras atenţia celorlalţi comisari în legătură cu sensibilitatea acestui subiect şi a precizat că a cerut ştergerea de pe site a "trimiterilor la aşa-zisa limbă moldovenească".

"Vom urmări îndeaproape tot ce se va negocia în viitor pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete", a spus Orban, care s-a declarat mâhnit de comentariile apărute în presa românească potrivit cărora UE a recunoscut oficial limba moldovenească, iar el nu a făcut nimic pentru a apăra limba română.

Orban a reafirmat că, în calitate de comisar, apără şi promovează toate limbile şi alfabetele Uniunii Europene.

Sursa: Gandul

Citiţi şi Ministrul de Externe al Moldovei nu ştie ce limbă vorbeşte