Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.10.2007

Numarul agentilor economici din regiunea transnistreana care efectueaza operatiuni de export in tarile UE s-a majorat de la 9 in anul 2005, pana la 25 in 2007

Exportul producţiei din regiunea transnistreană se efectuează în 24 de ţări ale Uniunii Europene - preponderent în Italia, Germania, Romînia, Polonia,  Bulgaria, Suedia, Olanda, Franţa.

în perioada ianuarie-septembrie 2007 a.c. în ţările Uniunii Europene s-a exportat producţie în valoare de 2159,2 mil. lei, ce constituie 36,9% din volumul total al exportului din regiune. În perioada menţionată volumul exportului în ţările Uniunii Europene sa majorat cu 17,1% în comparaţie cu perioada respectivă a anului 2005 (anul 2005 este recunoscut de către administraţia de la Tiraspol ca unul dintre cei mai favorabili în privinţa activităţii economice externe).

Producţia siderurgică şi producţia din industria uşoară constituie 93,3% din volumul total al exportului în ţările Uniunii Europene de către agenţii economici din regiunea transnistreană.

 

Sursa:  Ministerul Reintegrării al Republicii Moldova  - Activitatea economică externă a agenţilor economici din regiunea transnistreană cu ţările Uniunii Europene

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus