Trimite e-mail | Printeaza
18.10.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a prezidat o şedinţă la tema reconstrucţiei Întreprinderii de Stat Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileştii Mici”. La consfătuire au participat prim-ministrul Vasile Tarlev, directorul Agenţiei Agroindustriale „Moldova Vin”, Valeriu Mironescu, directorul general al ÎS „Mileştii Mici”, Mihai Măciucă, rectorul Universităţii Tehnice din Moldova, Ion Bostan, arhitecţi, profesori ai UTM.     

Potrivit unei informări prezentate de Valeriu Mironescu, şase grupuri de creaţie au elaborat propuneri vizînd reconstrucţia combinatului „Mileştii Mici”, în baza cărora urmează a fi aprobat un concept unic de renovare şi modernizare a întreprinderii. În cursul şedinţei au fost remarcate, în particular, ideile avansate de lectorii şi studenţii Facultăţii Urbanism şi Arhitectură a UTM.

Şeful statului a cerut definitivarea propunerilor lansate în cadrul consfătuirii de astăzi, pentru elaborarea, pînă pe 15 decembrie, a unui concept final privind renovarea şi modernizarea Combinatului de Vinuri de Calitate „Mileştii Mici”. 

Concomitent, specialiştii Ministerului Transportului şi Gospodăriei Drumurilor, în comun cu  experţii Agenţiei de Stat pentru Geologie din Republica Moldova, vor examina problemele legate de asigurarea căilor de acces la „Mileştii Mici”.

În încheierea şedinţei, şeful statului a atenţionat asupra necesităţii renovării acestui obiectiv cu valoare de unicat cu respectarea tradiţiilor naţionale în domeniul vinificaţiei, a specificului întreprinderii propriu-zise, precum şi cu asigurarea unui control riguros asupra calităţii lucrărilor de reconstrucţie.     

2007-10-18

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus