Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.10.2007

Intrevederea ministrului Adrian Cioroianu cu ambasadorul R. Moldova la Bucuresti, Lidia Gutu

 Intrevederea ministrului Adrian Cioroianu cu ambasadorul R. Moldova la Bucuresti, Lidia Gutu

La 16 octombrie a.c., ministrul afacerilor externe, Adrian Cioroianu, a invitat la sediul MAE pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, doamna Lidia Guţu pentru o discuţie clarificatoare privind situaţia semnalată la finele săptămânii trecute la punctul de trecere a frontierei Leuşeni.

MAE român informează într-un comunicat, că şeful diplomaţiei române a exprimat îngrijorarea profundă faţă de incidentul respectiv, în care mai multor delegaţii reprezentând autorităţi locale din România li s-a interzis accesul în Republica Moldova. Adrian Cioroianu a solicitat explicaţii în legătură cu aceste cazuri şi a precizat că aşteaptă din partea autorităţilor competente de la Chişinău răspunsuri clarificatoare privind raţiunile care au stat la baza deciziei de neadmitere a delegaţiilor menţionate pe teritoriul Republicii Moldova.

Ministrul Adrian Cioroianu a reamintit deschiderea deplină a României faţă de cooperarea cu Republica Moldova, inclusiv în ce priveşte sprijinirea aspiraţiilor europene ale Chişinăului. România şi partenerii europeni au nevoie însă de dovezi clare şi constante ale ataşamentului Republicii Moldova faţă de valorile şi principiile democratice europene.

Ambasadorul Republicii Moldova, doamna Lidia Guţu, a exprimat regretul faţă de incident şi a menţionat că autorităţile de la Chişinău vor cerceta în detaliu circumstanţele în care acesta s-a produs.

Cititi si: 

 Scandalul barierelor duce la Voronin

"Vã ordon, blocaţi Prutul!"

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus