Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.10.2007

Armaghedonul „Basarabia“ (I)

Armaghedonul „Basarabia“ (I)

COMUNISTUL VORONIN A LANSAT OPERAŢIUNEA DE „ÎNGROPARE“ A PRIMARULUI PROROMÂN AL CHIŞINĂULUIVictoria tânărului liberal Dorin Chirtoacă ( n. 09.08.1978 ), proromân declarat, de orientare europeană, vicepreşedinte al Partidului Liberal din Republica Moldova, la alegerile pentru Primăria Chişinăului, continuă să fie în centrul preocupărilor preşedintelui comunist Vladimir Voronin, compromiterea acestuia devenind un obiectiv de prim-rang, obsesiv, în strategia politică a şefului statului moldovean. Procuratura Generală, serviciile secrete moldoveneşti şi rezidenţii spionajului rusesc - mobilizare generală anti-Chirtoacă. Pionul lui Voronin, Vladimir Filat (foto 1) este principalul orchestrator al campaniei.

Practic, după cum este cunoscut, pierderea de către comunişti a primăriei Chişinăului - oraş ce deţine o pătrime din populaţia ţării şi care realizează jumătate din produsul intern brut - a dat un semnal major în favoarea schimbării la nivelul întregii societăţi moldoveneşti. Această atitudine poate lua proporţiile unei „pandemii anticomuniste“.

Potrivit observatorilor, realizarea unui management performant al lui Dorin Chirtoacă în funcţia de edil al Chişinăului, ar întări considerabil prestigiul opoziţiei democratice proeuropene, existând şanse serioase cu privire la reorientarea opţiunii populaţiei Moldovei către Uniunea Europeană, pe fondul influenţei exercitate de modelul românesc şi a sărăciei tot mai amplificate a populaţiei. În acest sens, o „celulă de criză“ creată de preşedintele Vladimir Voronin şi condusă de Mark Tkaciuc (n. 26.09.1966), consilier prezidenţial pe probleme politice, apreciat ca eminenţa cenuşie a politicii de la Chişinău, a elaborat un plan strategic, etapizat, de compromitere a tânărului primar, şi în context mai larg, de deturnare a Partidului Liberal din Moldova de la traseul politic actual, prin încorporarea sa într-un „pol liberal“ controlat de comunişti. Din grupul menţionat, fac parte reprezentanţi ai SIS (Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova), Procuraturii Generale a Republicii, existând o cooperare informală cu rezidenţi ai SVR („Slujba Vnesnei Razvedki“- Serviciul de Informaţii al Rusiei) pe teritoriul Republicii Moldova.

Planul de compromitere a primarului Chişinăului. Etape şi victorii.

Din informaţiile existente , rezultă că acest proiect se bazează pe mai mulţI piloni principali:

1. Infiltrarea în anturajul primarului Chirtoacă cu agenţi provocatori şi cumpărarea sau şantajarea unor colaboratori din jurul acestuia, a unor consilieri şi experţi, care, pe fondul lipsei obiective de experienţă a primarului, să-l determine să semneze acte contrare legislaţiei RM.

În această direcţie, este notat că primarul Dorin Chirtoacă este filat permanent, i se interceptează comunicaţiile şi i se fotocopiază toate actele din birou, care ajung la Procuratură via SIS.

Pe acest fond, Procuratura Republicii I-a deschis un prim-dosar penal, într-o speţă legată de o aşa-zisă plată ilegală către societatea de stat „Termocom“.

Se prevede că în viitorul apropiat, această agresiune cu valenţe de şantaj va continua şi se va amplifica .

2. Menţinerea unei stări de tensiune/incertitudine în cadrul Consiliului General al Chişinăului.

Folosindu-se de elemente şantajabile, prin manevre procedurale, Consiliul General este ţinut într-o stare de inoperabilitate, în acest mod paralizându-se practic toate iniţiativele primarului.

Până în prezent nu au fost repartizate funcţiile de conducere şi nu a fost stabilită structura comisiilor.

3. Declanşarea unei campanii mediatice cu privire la aşa-zise înclinaţii homosexuale ale Primarului Chişinăului.

Potrivit aceloraşi surse, în scurtă vreme se va încerca lansarea pe piaţa media din Republica Moldova a unei casete video contrafăcute, înregistrată în perioada studiilor în Franţa, efectuate de Dorin Chirtoacă, casetă care, „chipurile“, ar proba că acesta este homosexual pasiv.

În acest sens, maşinăria de zvonuri de la Chişinău lucrează de mai multă vreme. Se speculează faptul că primarul Chişinăului este necăsătorit şi, în calitate de fost lider al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, a pledat pentru apărarea drepturilor minorităţii sexuale, considerând că legalizarea homosexualităţii ar putea duce la integrarea mai rapidă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

4. Cea mai inteligentă mişcare cu bătaie lungă este „proiectul“, deturnarea mişcării liberale din Moldova, prin introducerea „pionului otrăvit“, Vladimir Filat, fost Director General al Privatizării şi al Administraţiei Proprietăţii de Stat (1998), fost ministru de stat (1999), deputat demisionar din Partidul Democrat din Moldova.

„Pionul otrăvit“, Vladimir Filat, şantajat cu o clădire de 20 mil. euro Motivaţiile care stau la baza alegerii lui Vladimir Filat, ca „pion otrăvit“:

Din punct de vedere psihologic, Vladimir Filat (n. 05 mai 1969, sat Lăpuşna, raion Hânceşti), este apreciat ca un oportunist, egocentric, interesat numai de propria bunăstare.

Vârsta de 37 de ani, precum şi faptul că are o figură europeană, „de export“, şi posedă o avere însemnată, îl fac, în opinia exeperţilor de la Chişinău, compatibil pentru un viitor tandem cu Chirtoacă, menit să determine deturnarea întregului Partid Liberal din Moldova către ţintele dorite de comunişti.

Pentru a se facilita „joncţiunea“, se promovează cu insistenţă, faptul că, Vladimir Filat şi-a efectuat studiile în România, şi a deţinut, în anii ‘90, şi funcţia de „preşedinte al studenţilor şi elevilor basarabeni din România“.

În realitate, această legendă a proromânismului lui Filat este contrazisă de nenumărate date, indicii şi informaţii deţinute de serviciile româneşti.

Astfel, Vladimir Filat a fost monitorizat de SRI, potrivit mandatului 00492/1998 al Parchetului Curţii Supreme de Justiţie, stabilindu-se conexiunile sale cu autorităţi şi oameni de afaceri din sfera crimei organizate, în celebrul scandal „Ţigareta Moldova“, fapt ce a făcut obiectul unui dosar intentat de Parchetul Iaşi, aflat în prezent pe rol la Parchetul General al României. Un alt scandal cu ramificaţii internaţionale, legat de numele acestuia, îl reprezintă comercializarea ilegală a avioanelor Tupolev 154 ale companiei Air Moldova. În 1994, Vladimir Filat şi-a transferat către sine, în calitate de şef al Privatizării, contra unei sume modice, un imobil situat la intersecţia Bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt - Bdul Ismail, în prezent modernizat şi cu o valoare de piaţă de aproximativ 20-25 milioane de euro.

Pentru a-l determina să participe la planul de deturnare a mişcării liberale şi distrugere a prestigiului Partid Liberal din Moldova, Vladimir Filat este şantajat cu anularea actelor de vânzare-cumpărare a imobilului respectiv, în acest sens, Procuratura Generală a Republicii Moldova deschizând dosarele nr. 24-8d07 din 19.04.2007 cu privire la declararea nulităţii dispoziţiei de transmitere a acţiunilor statului în SCIPTEH, către firma off-shore WORLDWAY LTD Gibraltar, aparţinând lui Filat.

Liderul PLD, Theodor Stolojan atras în cursă? 5. Folosirea, pentru credibilizare, a unor personalităţi politice din România, care să participe „în orb“ la această „construcţie“.

În perspectiva aşa-zisei unificări a liberalismului din Moldova, cu „vârf de lance“ Vladimir Filat, s-a încercat şi se încearcă atragerea unor personalităţi din România.

În capcana „vulpoiului“ Voronin pare a fi căzut liderul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan.

Filat susţine că a avut cu acesta o serie de întâlniri private, în cadrul cărora „ Stolojan a promis sprijin proiectului politic, în context românesc şi european“.

Despre relaţia Stolojan - Filat se cunoaşte faptul că ea datează din perioada 1998-1999, când liderul de azi al PLD era reprezentantul FMI la Chişinău, iar Vladimir Filat, „tartorul“ privatizărilor din statul vecin.

Sursa: Interesul Public, Lucian Blag

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus