Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.10.2007

Moldovenii refuza sa explice gestul de a nu permite romanilor accesul in Moldova

Autorităţile de la Chişinău refuză în continuare să ofere un motiv pentru care au refuzat vineri accesul mai multor delegaţii româneşti în Republica Moldova. Reprezentanţii poliţiei de frontieră din România urmau să se întâlnească sâmbătă cu omologii lor moldoveni pentru a discuta despre ce s-a întâmplat, dar întâlnirea nu a mai avut loc.

Autorităţile vamale moldovene nu au dat curs nici celei de-a doua invitaţii trimisă de partea română pentru sâmbătă după-masă, motiv pentru care românii au reînnoit invitaţia pentru mâine. Potrivit unor surse din Ministerul de Interne, dacă această întâlnire nu va clarifica situaţia, România va trimite o scrisoare oficială autorităţilor de la Chişinău pentru a cere lămuriri.

Preşedintele României, Traian Băsescu a catalogat situaţia ca fiind „inadmisibilă”, în timp ce inistrul de Externe, Adrian Cioroianu crede că este vorba despre un gest politic, premeditat, iar premierul Tăriceanu spune că incidentul ar fi o dovadă că Moldova se îndepărtează de principiile Uniunii Europene. Între timp, însă, se pare că partea moldoveană şi-a schimbat atitudinea, pentru că o delegaţie din Petroşani a reuşit să treacă graniţa.

Sursa: Antena3.ro

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus