Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.10.2007

Cioroianu: Situatia de la granita cu R. Moldova - act inamical, premeditat de oficialitati

Cioroianu: Situatia de la granita cu R. Moldova - act inamical, premeditat de oficialitati

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu califică incidentele de la punctul de graniţă Albiţa-Leuşeni drept un "act inamical" la adresa României, un gest politic, premeditat, al unor oficialităţi moldoveneşti, dar şi o încercare de subminare a autorităţii primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Vineri, trei delegaţii româneşti din Bacău, Năvodari şi Târgu Mureş, invitate la Chişinău de către primarul oraşului, Daniel Chirtoacă, au fost întoarse din drum, din punctul de graniţă Albiţa-Leuşeni, de către autorităţile de frontieră ale Republicii Moldova.

"Acest act inamical la adresa României reprezintă un gest în esenţă politic, după toate aparenţele premeditat, al unor oficialităţi moldoveneşti", afirmă Cioroianu într-o declaraţie de presă remisă, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia sa, prin refuzul accesului pe teritoriul Moldova pentru aceşti cetăţeni români - sub pretextul "inventat şi inconsistent" al lipsei “invitaţiilor în original” – s-a dorit, foarte probabil, şi o încercare de subminare a autorităţii primarului Chirtoacă.

"Acest tip de comportament este cu totul contrar spiritului şi literei înţelegerilor dintre statele noastre, precum şi relaţiilor privilegiate dintre cetăţenii noştri", consideră şeful diplomaţiei române.

"Cei care au decis acest act regretabil, ar face bine să înţeleagă că drumul Republicii Moldova spre Europa nu se construieşte cu astfel de ofense aduse unor cetăţeni români", conchide ministrul de Externe.

Sursa: Mediafax

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus