Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-13/2604-2604.html
Data: Oct 13, 2007 (22:06)

Basescu considera inadmisibila situatia petrecuta la granita cu R. Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a calificat, vineri seară, la Oradea, drept "inadmisibilă" situaţia de la graniţa cu Republica Moldova creată prin refuzul vameşilor moldoveni de a permite accesul unor delegaţii româneşti pe teritoriul statului vecin pentru a participa la sărbătoarea Chişinăului.

Solicitat de jurnalişti să comenteze incidentul de la graniţa cu Republica Moldova, când trei delegaţii româneşti au fost oprite să intre în ţara vecină pentru a participa la Ziua Chişinăului, unde fuseseră invitate, Băsescu a răspuns:

"Nu se poate aşa ceva. E inadmisibil. E îngrozitor de se întâmplă, dar nu vreau să fac aici niciun comentariu. Mâine (n.r. - sâmbătă), de la Cotroceni, voi face o declaraţie oficială pe această temă", a conchis Traian Băsescu.

Trei delegaţii din România invitate la sărbătoarea oraşului Chişinău au fost întoarse de la graniţa cu Republica Moldova, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul capitalei moldovene, Dorin Chirtoacă, citat de BBC.

Dorin Chirtoacă a declarat la o conferinţă de presă că acestor delegaţii li s-a refuzat accesul pe teritoriul Republicii Moldova fără vreo explicaţie concludentă.

Preşedintele Consiliului Municipal Chişinău, Mihai Ghimpu, a precizat că singura delegaţie care a reuşit până acum să intre în Republica Moldova este cea de la Bucureşti, iar primarul Dorin Chirtoacă a precizat că delegaţiilor din oraşele Bacău, Năvodari şi Târgu-Mureş nu li s-a permis intrarea în Republica Moldova.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă a declarat că, în situaţia de a nu putea trece frontiera Republicii Moldova s-ar putea afla şi celelalte delegaţii din România, şapte la număr, care au fost invitate la hramul Chişinăului, relatează BBC.

Sursa: Mediafax