Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.10.2007

Cel putin trei delegatii din Romania au fost intoarse inapoi de granicerii moldoveni

Cel putin trei delegatii din Romania au fost intoarse inapoi de granicerii moldoveni

Delegaţia din Bacău, România, nu va participa la  Sărbătoarea „Hramul Chişinăului”, pe motiv că grănicerii moldoveni nu i-au permis să treacă vama. Delegaţiile din Târgul-Mureş şi Năvodari, la ora desfăşurării conferinţei de presă, se mai aflau în vamă din aceeaşi cauză, participarea lor la solemnităţi fiind incertă.Declaraţiile au fost făcute de primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferinţe de presă convocate la sfârşitul zilei de vineri, 12 octombrie, relatează Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău.

„Este o încălcare flagrantă a drepturilor omului, pentru că orice cetăţean al Uniunii Europene are dreptul să vină în Republica Moldova la o manifestare organizată de o autoritate publică. Interdicţia de a trece graniţa  poate veni doar din partea autorităţilor statului”, a mai remarcat dl Dorin Chirtoacă.

Primarul capitalei a presupus că refuzul venit din partea preşedintelui României, Traian Băsescu, de a participa la sărbătoarea de hram din cauza agendei are, în esenţă, aceeaşi cauză.

În acest an la Sărbătoarea „Hramul Chişinăului” şi-au anunţat prezenţa 14 oraşe, cinci fiind din România. Acestea sunt oraşe înfrăţite sau oraşe partenere cu Chişinăul.        

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus