Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.10.2007

Functionarilor li se interzice dubla cetatenie

Functionarilor li se interzice dubla cetatenie

Parlamentul, prin votul fractiunii majoritare a comunistilor, a votat, joi, in prima lectura un proiect de lege care interzice funcţionarilor publici să deţină cetăţenia altei ţări.

Proiectul de lege  prevede că persoanele cu dublă cetăţenie nu vor putea fi membri ai Parlamentului, ai Guvernului, ai Curţii de Conturi, ai Curţii Constituţionale, membri ai Consiliului de Administrare al Băncii Naţionale, ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, angajaţi ai Ministerului de Interne, ai Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, ai Serviciului Vamal ş. a.

Potrivit Guvernului persoanele care detin cetatenia altor state au obligatii politico-juridice fata de statele respective, ceea ce poate genera un conflict de interese. Guvernul si deputatii comunisti sustin ca legea nu va avea putere retroactiva.

Opozitia crede  ca guvernarea incearca sa limiteze accesul la functii de conducere a persoanelor cu functii de raspundere. Deputatii din opozitie au solicitat ca proiectul sa fie expertizat de catre Consiliul Europei si Comisia de la Venetia, dar aceasta solicitare nu a intrunit numarul necesar de voturi.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus