Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.10.2007

Mihai Ghimpu a fost ales presedinte al Consiliului municipal Chisinsu

Mihai Ghimpu a fost ales presedinte al Consiliului municipal Chisinsu

În şedinţa de astăzi, Mihai Ghimpu a fost ales preşedintele Consiliului municipal Chişinău. Aceasta a fost unica candidatură înaintată de fracţiunile consiliului pentru funcţia respectivă, relatează Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău. De asemenea, Mihai Furtună, Vlad Coteţ şi Igor Lupulciuc au fost aleşi de către Consiliul municipal Chişinău în funcţia de viceprimari ai capitalei.

Totodată, primarul general a consultat Consiliul municipal şi în privinţa candidaturii la funcţia de pretor al sectorului Ciocana, desemnând-o pentru acest post de Galina Bostan. Conform legislaţiei, pretorul de sector urmează a fi numit în funcţie prin dispoziţia primarului general.

Ultima chestiune referitoare la cadre de pe ordinea de zi a şedinţei CMC de astăzi s-a referit l-a eliberarea din funcţie a secretarului Consiliului. Având în vedere că Vladimir Şarban a fost numit pretor al sectorului Centru, CMC a aceptat eliberarea, prin transfer, a acestuia din funcţia de secretar. La propunerea primarului general Dorin Chirtoacă, până la anunţarea Concursului pentru funcţia de secretar al CMC, interimatul funcţiei va fi asigurat de Nadejda Ivanova.

Formarea aparatului administrativ al Primăriei municipiului Chişinău a fost posibilă graţie unei înţelegeri dintre Fracţiunile Partidelor Liberal, Alianţei „Moldova Noastră”, Liberal-democrat, social-democrat, consilierilor Partidului Umanist, dar şi a independenţilor Oazu Nantoi şi Mihai Severovan.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus