Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.10.2007

Cioroianu: Nu suntem un pericol de inundare cu moldoveni a UE

Cioroianu: Nu suntem un pericol de inundare cu moldoveni a UE

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, miercuri, că România nu este un pericol de inundare cu moldoveni a UE, precizând că unii dintre "colegii europeni" nu sunt informaţi corect, din cauza autorităţilor de la Chişinău, în legătură cu numărul de cetăţenii acordate.

"Pe fond, fiecare dintre noi este de acord cu ideea pe care preşedintele a lansat-o. Sigur că trebuie să facilităm sistemul de acordare a cetăţeniei dar trebuie în acelaşi timp să armonizăm interese care au sens contrar", a spus Cioroianu, în faţa membrilor Comisiei parlamentare pentru Afaceri Europene.

El a menţionat dorinţa unora dintre cetăţenii din Republica Moldova de a avea cetăţenie română, dar şi dezbaterea, în Parlamentul de la Chişinău, a propunerii de a interzice persoanelor cu dublă cetăţenie accesul la anumite funcţii.

"Eu pot să dau o poziţie, dar va fi o poziţie mărginită de cea a unui Minister de Externe care nu poate interfera cu activitatea Parlamentului de la Chişinău", a comentat ministrul, adăugând că susţine ideea ca la nivelul întregii societăţi româneşti să se ajungă la concluzia că este vorba despre o discriminare.

"Practica aceea nu este europeană. Dacă autorităţile de la Chişinău vor să se apropie de Europa, să nu meargă pe astfel de practici neeuropene. Discriminarea de genul acesta nu prea cadrează cu ceea ce ne imaginăm noi că va fi vorba în Uniunea Europeană", a apreciat Cioroianu.

Ministrul a mai spus că cea mai mare parte a cetăţenilor moldoveni stau la coadă la consulate străine.

Sursa: Mediafax

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus