Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-09/2559-2559.html
Data: Oct 9, 2007 (22:16)

In Moldova va avea loc ediţia I a Conferintei Internationale „Tehnologii Informationale si Securitate – 2007”

Pe data de 15 – 16 octombrie 2007 în Republica Moldova va avea loc ediţia I a Conferinţei Internaţionale „Tehnologii Informaţionale şi Securitate – 2007” (ITSEC-2007).

Principalul scop al Conferinţei este analiza situaţiei în domeniul asigurării securităţii informaţionale a sistemelor informatice de stat şi comerciale, a reţelelor  de telecomunicaţii, prezentarea noilor tehnologii şi a sistemelor de protecţie a  datelor.

Conferinţa se va desfăşura conform următoarelor secţii tematice: Securitatea informaţională. Probleme generale; Sisteme de asigurare a securităţii informaţionale şi de telecomunicaţii; Criptografia în securitatea informaţională; Tehnologii biometrice  şi optice în securitatea informaţională; Educaţia în domeniul securităţii informaţionale.

Un şir de experţi cu renume naţional şi internaţional în domeniul securităţii informaţionale din Republica Moldova, Marea Britanie, Polonia, Israel, Rusia, Georgia etc. şi-au anunţat dorinţa de a participa la Conferinţă.

În secţiile tematice, de asemenea, vor lua parte reprezentanţii unui şir de companii  naţionale şi internaţionale, care activează în direcţia creării şi asigurării securităţii sistemelor de telecomunicaţii, construirea portalurilor protejate şi asigurarea protecţiei antivirus.

Organizatorul Conferinţei este Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM) în cooperare cu  Întreprinderea de Stat Centrul de telecomunicaţii speciale.

Sponsorul general al conferinţei – Departamentul Militar Maritim al SUA.

Parteneri ai conferinţei sunt: Societatea Internaţională în Domeniul Tehnicii Optice (SPIE), SPIE-Moldova, Academia Internaţională pentru Informatizare de pe lîngă ONU, Fondul Cercetărilor Civile şi Dezvoltării a SUA, Academia de Ştiinţe a Moldovei, Ministerul Dezvoltării Informaţionale a Republicii Moldova, Asociaţia RENAM, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea din Florida Centrală (SUA), Universitatea din Sussex (Marea Britanie), Fondul Ştiinţific Naţional al SUA.