Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-09/2558-2558.html
Data: Oct 9, 2007 (22:11)

Concernul german „Strabag” intentioneaza sa participe in Moldova in proiectele de dezvoltare a infrastructurii

Potrivit serviciului de presă al MEC, concernul austro-german “Strabag” si-a făcut apariţia pe piaţa Republicii Moldova, prin deschiderea reprezentantei sale la Chişinău. In acest context Ministrul Economiei si Comerţului Igor Dodon a avut marţi, 9 octombrie o întrevedere cu  managerul concernului austro-german in Republica Moldova Valeriu Bodiu.  

Reprezentantul „Strabag” in Moldova a reiterat interesul sporit a concernului austro-german de a se afirma pe piaţa moldoveneasca prin participarea la realizarea proiectelor de infrastructura, in special a construcţiei drumurilor.

Valeriu Bodiu a efectuat o  prezentare a Concernului “Strabag”, istoria căruia începe din 1835. Concernul realizează lucrări de construcţie în diverse domenii: drumuri, poduri, tuneluri, clădiri, cai ferate, staţii hidro-electrice, linii de metro, etc.  La momentul dat “Strabag” are reprezentante în 30 de tari ale lumii şi este lider în construcţii în Germania şi Europa de Est.  Numărul angajaţilor concernului atinge cifra de 60000 de colaboratori, iar cifra de afaceri in 2006 a constituit 11 mlrd. euro.   

“Concernul “Strabag” poseda tehnologii avansate in domeniul construcţiilor, ce permit efectuarea construcţiei drumurilor, in timp record, cu garanţii de la 10 pînă la 60 ani, in dependenta de tehnologiile utilizate”, - a zis Valeriu Bodiu.

Ministrul Igor Dodon a menţionat ca Republica Moldova este extrem de cointeresată în atragerea companiilor de construcţii cu renume mondial, precum e concernul „Strabag” – „ în contextul în care Moldova si-a pus drept scop să-şi formeze o infrastructura de nivel european, în domeniul construcţiei drumurilor, canalizării, etc.”.