Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.10.2007

Experti britanici contribuie la reforma sistemului de aparare a Republicii Moldova

Experti britanici contribuie la reforma sistemului de aparare a Republicii Moldova

Potrivit Serviciului de Presa al Ministerului Apararii, în perioada 8-12 octombrie, curent, la ministerul Apărării îşi desfăşoară lucrările Grupul de experţi britanici în domeniul de asistenţă în reformarea sistemului de securitate şi apărare.

Conform locotenent-colonelului Valeriu Mija, şeful Direcţiei politică militară şi relaţii externe, ministrul Apărării Vitalie Vrabie, a avut o întrevedere de lucru cu Echipa de asistenţă în reformarea sistemului de securitate şi apărare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. În cadrul discuţiei ministrul Vitalie Vrabie a menţionat că în cadrul implementării prevederilor IPAP, rolul Analizei Strategice a Apărării, este esenţial pentru succesul reformei militare, ca un element-cheie al procesului de transformare. Potrivit ministrului Apărării, sistemul naţional de apărare şi securitate trece printr-o perioadă de modernizare şi ajustare la cerinţele normelor democratice. Noi tindem la crearea unor Forţe Armate eficiente, înzestrate cu tehnică modernă, capabile să asigure securitatea şi apărarea ţării, interoperabile cu armatele partenerilor noştri pentru contribuirea la eforturile internaţionale de asigurare a securităţii.

La rîndul său, şeful delegaţiei de experţi domnul David Clarke, a opinat că pe parcursul activităţii grupului de experţi împreună cu colegii moldoveni, vor examina sistemul de apărare, şi respectiv vor fi propuse recomandări conceptuale şi orgaziţionale în perfecţionarea sistemului de apărare, care ar satisface necesităţile de securitate ale Republicii Moldova.

Locotenent-colonelul Valeriu Mija a specificat, că grupul de experţi vor avea întruniri cu factori de decizie atît din cadrul Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, dar şi cu reprezentanţii Trupelor de Carabinieri şi Serviciului de Grăniceri, inslusiv vor discuta cu Secretarul Consiliului Suprem de Securitate şi Preşedintele Comisiei pentru securitate, apărare şi ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus