Trimite e-mail | Printeaza
05.10.2007

Serviciul de presa al Guvernului Republicii Moldova

Prim-ministrul Vasile Tarlev a convocat într-o şedinţă de lucru membrii comisiei republicane pentru organizarea şi desfăşurarea Sărbătorii naţionale a vinului.

În cadrul şedinţei au fost discutate aspecte legate de desfăşurarea cu succes a festivităţii, programată pentru 13-14 octombrie.

Prim-viceprim-ministrul Zinaida Grecianîi, preşedintele comitetului organizatoric, a comunicat că în acest an şi-au confirmat participarea 54 de agenţi economici autohtoni din ramura vini-viticolă. Sărbătoarea va întruni şi participanţi din reţeaua hotelieră, alimentaţiei publice, centre de artizanat, meşteri populari, colective artistice şi de folclor.

Sărbătoarea va fi inaugurată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi expuse pavilioanele şi standurile expoziţionale ale participanţilor. Manifestaţii ample vor fi organizate şi în raioanele Moldovei.

Artur Cozma, ministrul Culturii şi Turismului a menţionat că în acest an Sărbătoarea Vinului va întruni un număr sporit de oaspeţi de peste hotare, fiind înregistrată o cerere esenţială în domeniu hotelier.

Prim-ministrul a menţionat că sărbătoarea vinului constituie un prilej bun pentru promovarea producţiei autohtone, dat fiind că la festivitate vor fi prezenţi turişti şi agenţi economici din mai multe ţări.

În context, Vasile Tarlev a dispus eliminarea tuturor restricţiilor vamale la transportarea în bagajul de mînă a vinurilor moldoveneşti de către cetăţeni străini.

Prim-ministrul a menţionat importanţa unei conlucrări eficiente între toate structurile de stat responsabile pentru asigurarea ordinii publice, asistenţei medicale etc.

În altă ordine de idei, Premierul a evidenţiat necesitatea susţinerii  manifestaţiilor ce se vor desfăşura şi în raioanele Moldovei

2007-10-04

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus