Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-05/2509-2509.html
Data: Oct 5, 2007 (21:59)

Comisia Europena va alocarea 6 mln Euro pentru acordarea asistentei tehnice in reforma medicinii primare

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii, un grup de lucru al Ministerului Sănătăţii, în frunte cu domnul ministru Ion Ababii, a avut o întîlnire cu delegaţia Comisiei Europene în Republica Moldova, în cadrul căreia au fost puşi în discuţie termenii de referinţa a Proiectului „Susţinerea reformei sănătăţii. Îmbunătăţirea Asistenţei Medicale Primare în Moldova”, ce urmează a fi implementat cu suportul Comisiei Europene.

La şedinţă au participat şi reprezentanţii Băncii Mondiale.

Termenii de referinţă ai proiectului Comisiei Europene au fost discutaţi în paralel cu  implementarea Proiectului Băncii Mondiale „Servicii de sănătate şi asistenţă socială”, care include şi activităţi pentru dezvoltarea asistenţei medicale primare, pentru a evita dublarea activităţilor în cadrul celor două proiecte.

Astfel, Proiectul Comisiei Europene, care va demara în anul 2008, prevede alocarea a 6 mln Euro pentru acordarea asistenţei tehnice în reforma medicinii primare şi procurarea de echipament pentru instituţiile medicale primare din localităţile rurale.

Aceste activităţi urmează a fi implementate concomitent cu Proiectul Băncii Mondiale „Servicii de sănătate şi asistenţă socială”, demarat recent în Republica Moldova şi au drept scop comun dezvoltarea şi fortificarea asistenţei medicale la nivel rural.

 

Comisia Europena va alocarea 6 mln Euro pentru acordarea asistenţei tehnice în reforma medicinii primare