Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.10.2007

Agentia Proprietatii Publice si Biroul de Cooperare Tehnica al Germaniei vor semna un Acord de asistenta tehnica privind implementarea noii Legi in domeniul administrarii si deetatizarii proprietatii publice

Agentia Proprietatii Publice pe linga Ministerul Economiei si Comertului si Biroul de Cooperare Tehnica al Germaniei vor semna pe parcursul lunii curente vor semna un Acord de asistenta tehnica privind implementarea noii Legi in domeniul administrarii si deetatizarii proprietatii publice. Acest fapt a fost anuntat astazi in cadrul intrevederii Ministrului Economiei si Comertului Igor Dodon cu Managerul de programe in domeniul privatizarii pentru Moldova, Ucraina, Turcia si Iran al  Biroului de Cooperare Tehnica al Germaniei, Benedikt Thanner.

Proiectul de asistenta pentru  Agentia Proprietatii Publice are drept scop aducerea in concordanta a cadrului regulatoriu si institutional actual la prevederile Legii in domeniul administrarii si deetatizarii proprietatii publice. Legea in cauza a intrat in vigoare la 29 iunie 2007.

In cadrul proiectului vor fi ajustate un sir de acte legislative precum sunt cele cu referinta la administratia publica locala, la concesiuni, etc., modificarea cadrului normativ prin elaborarea proiectelor individuale de privatizare pentru intreprinderile de importanta majora supusa privatizarii, vinzarii actiunilor proprietatii publice la Bursa de Valori, etc.

Un alt obiectiv al proiectului constituie restructurarea intreprinderilor care sunt in pragul insolvabilitatii, elaborarea unei proceduri flexibile ce ar permite vinderea pachetelor de actiuni mici a intreprinderilor de stat, etc.

Bugetul proiectului va constitui 500 mii euro si va dura un an din momentul semnarii Acordului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus