Trimite e-mail | Printeaza
02.10.2007

Secţia Relaţii cu Mass Media a Parlamentului Republicii Moldova

“Republica Moldova este parte a Europei. Trebuie să menţinem unitatea europeană şi să evităm noi divizări in Europa”, a declarat Rene van der LINDEN, Preşedinte al APCE, în cadrul întrevederii cu Marian LUPU, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, aflat la Strasbourg la lucrările sesiunii de toamnă a APCE, în cadrul căreia urmează să fie audiat proiectul Raportului privind onorarea obligaţiunilor şi angajamentelor ţării noastre faţa de Consiliul Europei. 

Preşedintele APCE a accentuat faptul că ţara noastră a înregistrat progrese pe calea integrării europene şi şi-a exprimat speranţa că Moldova va continua realizarea reformelor democratice în interesul cetăţenilor săi.

În acelaşi timp, înaltul oficial european a menţionat importanţa facilitării de către Uniunea Europeană a regimului de vize pentru Republica Moldova şi statele din regiune, în particular pentru circulaţia studenţilor şi profesorilor.

La rândul său, Marian LUPU a reconfirmat angajamentul autorităţilor de a continua promovarea transformărilor interne şi a reformelor democratice în vederea realizării obiectivului de integrare europeană.

Spicherul a salutat proiectul Raportului Consiliului Europei privind onorarea angajamentelor şi obligaţiunilor ţării noastre faţa de instituţia paneuropeană, precizând faptul că respectivul document relevă de o manieră echilibrată şi corectă progresele şi restanţele ţării noastre.

«Mesajul general pozitiv conţinut in documentul elaborat de CoE este un semn de susţinere politică importantă şi ne motivează să ne îndeplinim într-un mod responsabil obligaţiunile noastre faţa de cetăţenii Republicii Moldova şi să demonstrăm în continuare faptul că Moldova este un partener european credibil», a mai afirmat Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.  

Marian LUPU s-a întâlnit azi şi cu liderii grupurilor politice ai APCE din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Grupului Democrat European, Stângii Europene Unite.

2 octombrie 2007

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus