Trimite e-mail | Printeaza
02.10.2007

Serviciul de presă al MAEIE

Astăzi, 2 octombrie 2007, dl Valeriu Ostalep,  Viceministru al  Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a întreprins o vizită de lucru la Paris. Cu această ocazie, oficialul moldovean a avut  o întrevedere cu  un grup de diplomaţi francezi, conducători ai subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Externe al Franţei.

Discuţiile purtate au vizat mai multe subiecte ale cooperării bilaterale moldo-franceze, precum  şi unele aspecte ce ţin de evoluţiile relaţiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Valeriu Ostalep a informat partea franceză despre procesul de implementare a Planului de Acţiuni RM–UE şi a expus viziunea părţii moldave asupra perspectivelor de extindere şi aprofundare a cooperării cu Uniunea Europeană.

Partea franceză a exprimat înţelegerea aspiraţiilor Republicii Moldova de integrare europeană şi a salutat eforturile depuse de ţara noastră în procesul de implementare a prevederilor Planului de Acţiuni. Conform afirmaţiilor diplomaţilor francezi, Franţa va susţine şi în viitor acţiunile Republicii Moldova în vederea apropierii de standardele europene în toate domeniile şi va  continua consultările cu partenerii europeni referitor la posibilele variante ale viitorului cadru juridic al relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Referindu-se la procesul de soluţionare a diferendului transnistrean, diplomaţii francezi au reiterat susţinerea deplină a suveranităţii şi integrităţii Republicii Moldova. De asemenea, a fost expusă disponibilitatea Franţei de a juca un rol mai activ în procesul de negocieri atât la nivel comunitar, cât şi în calitate de actor de sine stătător.

În cadrul discuţiilor, s-a convenit asupra mecanismelor eforturilor care ar asigura utilizarea cât mai amplă a potenţialul relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Franţa. 

2 octombrie 2007

Serviciul de presă al  MAEIE

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus