Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-02/2466-2466.html
Data: Oct 2, 2007 (21:49)

Gratie programului Winrock International 75 femei tinere din regiunile rurale vor beneficia de granturi in suma de pana la 1500 dolari SUA

La data de 2 şi 4 octombrie, Winrock International lansează oficial programul „Activitatea de dezvoltare a antreprenoriatului feminin în Moldova”, posibil datorită suportului financiar acordat de Fundaţia Argidius, donator privat din Elveţia, în valoare de 150000 USD. Lansarea programului va avea loc în cadrul fiecărui Centru Regional de Susţinere ale proiectului „Noi Perspective pentru Femei” (NPF), finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi implementat de Winrock International.

Nucleul de bază al programului de granturi, îl constituie oferirea în bază de concurs a echipamentului şi altor mijloace tehnice necesare pentru iniţierea sau extinderea/dezvoltarea afacerilor private. Graţie acestui program 75 femei tinere din regiunile rurale vor beneficia de granturi în sumă de până la 1500 dolari SUA. Până în prezent, proiectul NPF a oferit un program larg de instruire în domeniul dezvoltării activităţilor de antreprenoriat, inclusiv şi cursuri de lungă durată, care se finalizează cu elaborarea şi prezentarea de către beneficiare a planurilor de afaceri. Disponibilitatea finanţării prin pro¬gramul de granturi va oferi oportunităţi mai multor beneficiare să transpună ideile de afaceri în realitate.

Winrock Int. va accepta cererile de grant din partea beneficiarelor, care au finisat cursurile de lungă durată în antreprenoriat, au prezentat un business plan şi sunt pregătite pentru implementarea propriilor idei de afaceri. Comitetul de aprobare a gran¬turilor, compus din personalul Winrock Int. şi specialişti în dezvoltarea afacerilor din exterior, vor decide, care idee de afacere va fi finanţată, în baza cererii preliminare depuse, rezultatelor vizitelor în teren şi interviului cu fiecare solicitant. Pe parcursul implementării planurilor de afaceri, Winrock International va acorda asistenţă suplimentară pentru dezvoltarea reuşită a afacerilor, prin programul său de mentoring, a trainingurilor avansate şi serviciilor de consultanţă.