Trimite e-mail | Printeaza
Externe
01.10.2007

Putin sustine ca ar putea deveni premierul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, luni, că speculaţiile potrivit cărora ar putea conduce un viitor Guvern în calitate de premier sunt "realiste", relatează Reuters.

Mandatul de preşedinte al lui Putin se termină la sfârşitul anului viitor şi el nu mai are dreptul să candideze pentru a treia oară consecutiv, conform Constituţiei.

În cadrul unui discurs rostit în cursul congresului principalei formaţiuni proguvernamentale, Rusia Unită, Putin a anunţat, de asemenea, că va ocupa prima poziţie pe lista candidaţilor partidului pentru alegerile legislative din decembrie, fapt ce îi garantează un loc în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova.

"În ceea ce priveşte conducerea Guvernului, aceasta este o sugestie realistă, dar este încă prea devreme să mă gândesc la ea," a spus Putin.

"Trebuie îndeplinite două condiţii prealabile - Rusia Unită trebuie să câştige alegerile şi o persoană decentă, capabilă şi modernă, cu care să pot lucra în echipă, ar trebui să fie aleasă preşedinte," a adăugat el.

Toate sondajele publicate până în prezent creditează partidul Rusia Unită cu un avantaj uriaş la scrutinul din decembrie, cu cel puţin 50 la sută dintre intenţiile de vot. Partidul Comunist, aflat pe locul al doilea, întruneşte în jur de 10-20 la sută dintre intenţiile de vot ale ruşilor.

În plus, popularitatea lui Putin şi controlul Kremlinului asupra clasei politice şi asupra mass-mediei aproape că garantează victoria oricărei persoane pe care el ar numi-o ca succesor al său la alegerile din martie 2008.

Sursa: Mediafax

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus