Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.09.2007

la Berlin va fi prezentat potenţialul investiţional al Republicii Moldova

Viceministrul Economiei si Comerţului Viorel Melnic va prezenta, in cadrul programului de promovare a imaginii economiei naţionale cu genericul “Moldova Prezintă”, potenţialul investiţional al Republicii Moldova la Berlin, Germania. Evenimentul este organizat de către Ministerul Economiei şi Comerţului al Republicii Moldova si Organizaţia de Promovare a  Exportului din Moldova în colaborare cu Comitetul de Est al Economiei Germaniei.

Obiectivul general al acestui eveniment este prezentarea situaţiei economice a Moldovei şi evidenţierea oportunităţilor de afaceri, fapt ce va duce la consolidarea relaţiile comercial - economice între Republica Moldova şi Republica Federală Germania, stabilirea relaţiilor de parteneriat între oamenii de afaceri din ambele ţări, promovarea imaginii favorabile a Republicii Moldova ca destinaţie pentru investiţiile străine.

Conform datelor de la 1 iulie 2007 a Ministerului Economiei si Comerţului suma investiţiilor germane in Republica Moldova se estimează la 631,6 mln.lei, constituind 4,8% din totalul investiţiilor străine alocate Republicii Moldova. Pe teritoriul Republicii Moldova activează 150 de întreprinderi cu capital mixt moldo-german, investiţiile directe germane în capitalul social al întreprinderilor fiind de 209 mln.lei sau 26,2 mln.USD.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus