Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.09.2007

Milestii Mici va devein o distinaţie turistică

Sergiu Ghetiu, administrator local de proiect, a comunicat ca la mijlocul lunii septembrie curent a demarat Proiectul de Dezvoltare a Turismului Rural în satul Mileştii Mici, care va dura 12 luni. Proiectul este finanţat de către Agenţia Germană InWent şi este implementat de compania internaţională Spelleken Associates. Localitatea dată a fost aleasă datorită proximităţii cu Combinatul de Vinuri „Mileştii Mici”, care a devenit extrem de notoriu după includerea în Cartea Recordurilor Guiness.

Ideea Proiectului este de a reţine turiştii vinicoli, care vizitează Combinatul „Mileştii Mici”, pentru a le oferi cazare, mâncare şi divertisment în pensiuni de tip familial, amplasate în partea veche a satului.

În acest sens vor fi selectate 5 familii, care doresc să activeze în acest domeniu şi vor fi pregătite atât din punct de vedere a primirii turiştilor străini, cât şi vor fi ajutate sa-şi renoveze, unde este necesar, casele de primire a oaspeţilor. Adiţional la reparaţia caselor, familiile selectate vor putea beneficia de venituri permanente din activitatea turistică de 200-300 Euro lunar.

În prima faza fluxul de turişti va fi asigurat de implementatorul proiectului Spelleken Associates.  Pentru a promova noua destinaţie turistică, Proiectul va participa la expoziţia anuală din Berlin Internationale Tourismus Börse în 2008.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus