Trimite e-mail | Printeaza
25.09.2007

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a fost prezent la ceremonia prilejuită de inaugurare, după renovare, a drumului naţional Chişinău-Leuşeni. La eveniment au participat, de asemenea, ministrul Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor, Vasile Ursu, ministrul Finanţelor, Mihail Pop, conducători ai unor instituţii de stat, agenţi economici din domeniu.

În discursul rostit cu această ocazie, Preşedintele a accentuat semnificaţia evenimentului în cauză, dat fiind că traseul internaţional Chişinău-Leuşeni este unul din cele mai importante în Republica Moldova şi asigură conexiunea ţării noastre cu Uniunea Europeană.

Şeful statului a apreciat calitatea lucrărilor efectuate la reconstrucţia traseului Chişinău-Leuşeni, relevînd că experienţa pozitivă a întreprinderilor care au participat la renovarea acestui drum trebuie să fie preluată de alţi agenţi economici în procesul de reabilitare a autostrăzilor locale şi naţionale. 

Calificînd modernizarea infrastructurii de transport drept unul din obiectivele primordiale în dezvoltarea social-economică şi avansarea  ţării noastre pe calea apropierii de UE, Vladimir Voronin a salutat extinderea numărului întreprinderilor de reconstrucţie a drumurilor şi înzestrarea acestora cu tehnică specializată performantă. În opinia Preşedintelui, acest fapt permite implementarea în procesul de renovare a drumurilor moldoveneşti a unor tehnologii moderne,  efectuarea unor lucrări de calitate înaltă, conform normelor internaţionale în domeniu.  

Vladimir Voronin a spus, de asemenea, că dezvoltarea căilor de comunicaţie, inclusiv construcţia de noi poduri şi tronsoane de cale ferată, va constitui şi în continuare o preocupare importantă a autorităţilor ţării. În context, şeful statului s-a referit la însemnătatea asigurării conexiunii Nord-Sud, prin edificarea autobahnului Giurgiuleşti-Criva, precizînd că în prezent un grup de experţi internaţionali examinează oportunităţile de realizare a proiectului nominalizat.    

2007-09-25

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus