Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.09.2007

Compania chineza “Covec” s-a aratat cointeresata in realizarea proiectelor de constructie in domeniul infrastructurii in Republica Moldova

Ministrul Economiei si Comertului Igor Dodon a avut luni, 24 septembrie o intrevedere cu delegatia companiei chineze de constructii “Covec” condusa de catre vice-presedintele intreprinderii Zhao Xiang si  oficiali al Ambasadei Republicii Populare Chineze la Chisinau, relatează Serviciul relaţii publice al MEC.

Compania chineza s-a aratat cointeresata in realizarea proiectelor de constructie  in domeniul infrastructurii in Republica Moldova. Compania “Covec” este pozitionata drept a treia companie de costructie in lume, si cea mai mare companie in Asia care reaileazeaza proiecte de constructie a drumurilor, podurilor, tuneluri, etc.

In contextul acoperirii financiare a proiectelor in infrastructura  reprezentantul Ambasadei Chinei la Chisinau a reinterat   disponibilitatea guvernului chinez de a oferi Republicii Moldova credite de lunga durata la conditii avantajoase.

Nota: Valoarea totală a investiţiilor Chineze în economia Moldovei, la 1 aprilie 2007, constituia aproximativ 72,93 mil. lei, deţinînd o pondere de 0,6% în total investiţii străine. Se constată existenţa a 12 de întreprinderi mixte moldo-chineze cu capitalul social total în valoare de 9,37 mil. lei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus