Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.09.2007

Experţi ai Corporaţiei Provocările Mileniului din SUA vor efectua o vizită la Chişinău

Un grup de experţi ai Corporaţiei Provocările Mileniului /CPM/ din SUA, condus de directorul de ţară Christopher Williams, va efectua, în perioada 20 septembrie - 3 octombrie, o vizită la Chişinău, în scopul documentării asupra procesului de elaborare a Planului de asistenţă deplină COMPACT.

În timpul aflării în ţara noastră, experţii americani vor avea un şir de întîlniri cu coordonatorul naţional al activităţilor de elaborare a Planului de Asistenţă Completă COMPACT, Zinaida Grecianîi, prim-viceprim-ministru, membrii Echipei de Elaborare a Programului COMPACT, precum şi cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Protecţiei Sociale, Familiei şi Copilului, Băncii Naţionale a Moldovei, Biroului Naţional de Statistică, Băncii Mondiale, USAID, PNUD, REC Moldova, Expert Grup etc.

Discuţiile se vor axa, în special, pe concluziile la care s-a ajuns în urma efectuării Analizei Constrîngerilor /AC/ în dezvoltarea economică şi a Analizei Sectoriale /AS/, procesul de reformare a cadrului de reglementare în domeniul afacerilor, mecanismele de monitorizare şi evaluare a programelor implementate în ţara noastră etc.Republica Moldova a devenit eligibilă pentru fondurile depline ale CPM la 8 noiembrie 2006. La moment, ţara noastră beneficiază de asistenţă în valoare de 24,7 mln de dolari pentru implementarea Programului Preliminar de Ţară care are drept obiectiv reducerea corupţiei prin aplicarea unei politici de reformare sistemică. (www.mca.gov.md)

Planul de asistenţă deplină COMPACT al CPM este un program inovator de asistenţă al Guvernului SUA care prevede acordarea de sprijin financiar ţărilor eligibile, cu scopul reducerii sărăciei prin asigurarea creşterii economice. Ţările eligibile sunt selectate după 17 indicatori ce reflectă nivelul de performanţă în asemenea domenii ca: buna guvernare, investiţiile în capitalul uman, încurajarea libertăţii economice etc.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus