Trimite e-mail | Printeaza
13.09.2007

Serviciul de presă al MAEIE

La 13 septembrie a.c., dl Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu dl Mats Åberg, Ambasador al Regatului Suediei în Republica Moldova, cu reşedinţă la Bucureşti.

În cursul întrevederii, Viceministrul a făcut o trecere în revistă asupra cursului reformelor democratice în ţara noastră şi a evoluţiilor în situaţia internă.

     Totodată, dl Ostalep a avut un schimb de păreri cu dl Åberg  referitor la priorităţile   Republicii Moldova privind procesul de integrare în Uniunea Europeană şi implementarea Planului de  acţiuni RM – UE. În acest context, a fost abordată şi chestiunea privind desfăşurarea la Chişinău, pe data de 27 noiembrie 2007,  a conferinţei „Moldova în Europa – Europa în Moldova”, organizată de  Institutul Suedez pentru Relaţii Internaţionale, Ministerul Afacerilor Externe al Suediei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM şi Institutul pentru Politici Publice din Chişinău.       În acelaşi timp, domnul Valeriu Ostalep a solicitat sprijinul în continuare al Suediei pentru realizarea  Planului de acţiuni RM – UE.

La rîndul său, Ambasadorul suedez a exprimat disponibilitatea Guvernului ţării sale de a dezvolta şi extinde relaţiile cu Republica Moldova sub toate aspectele şi de a acorda susţinere Moldovei în procesul de integrare europeană şi asistenţă în domeniul dezvoltării pe care Suedia o oferă prin intermediul proiectelor implementate în ţara noastră de Agenţia Suedeză de Dezvoltare Internaţională şi Cooperare.

Apreciind discuţiile constructive pe care le-a avut recent la Stockholm cu dl Frank Belfrage, Secretar de Stat pentru Afaceri Externe al Suediei, Viceministrul moldovean a reiterat voinţa Guvernului Republicii Moldova de a intensifica dialogul politic bilateral, inclusiv în cadrul consultărilor interministeriale, precum şi schimburile comercial-economice moldo-suedeze.

13 septembrie 2007

                                                                                                          Serviciul de presă al MAEIE

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus