Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.09.2007

Antonis Michaelides a donat Guvernului moldav un cec în valoare de 50000 $ pentru atenuarea efectelor secetei

Antonis Michaelides a donat Guvernului moldav un cec în valoare de 50000 $ pentru atenuarea efectelor secetei

Prim-ministrul Vasile Tarlev a avut o întrevedere cu delegaţia Republicii Cipru, condusă de domnul Antonis Michaelides, ministru al comerţului, industriei şi turismului al Republicii Cipru, care se află la Chişinău într-o vizită de lucru.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului Moldovei, Vasile Tarlev a salutat dinamica dezvoltării raporturilor de colaborare bilaterală, menţionînd, totodată, că în domeniul comercial-economic există un potenţial nevalorificat pe deplin. Premierul şi-a exprimat încrederea că organizarea la Chişinău a forului oamenilor de afaceri moldo-cipriot va consolida şi aprofunda raporturile de cooperare în domeniul dat. Prim-ministru a optat pentru organizarea frecventă a unor asemenea întruniri, tîrguri şi expoziţii în ambele ţări.

De asemenea  Şeful Executivului s-a pronunţat pentru completarea cadrului juridic bilateral şi a salutat semnarea în dimineaţa zilei de azi a acordurilor de cooperare bilaterală în domeniul investiţiilor şi a turismului.

Antonis Michaelides a mulţumit autorităţilor moldoveneşti pentru organizarea la nivel înalt a actualei vizite şi a exprimat certitudinea că urmare a acesteia investiţiile cipriote în Moldova vor creşte substanţial, mai ales ţinînd cont de condiţiile create de Guvern pentru investitori. „În această ţară este un potenţial înalt pentru investiţii. Reformele financiare şi fiscale servesc indicaţii excelente pentru atragerea investitorilor în Moldova”, a subliniat oficialul cipriot.

În semn de respect şi susţinere a Moldovei, ministrul a donat Guvernului moldav un cec în valoare de 50000 $ pentru atenuarea efectelor secetei.

În altă ordine de idei domnul  Michaelides a dat asigurări că ţara sa va acorda tot sprijinul posibil Moldovei în acţiunile de integrare europeană, inclusiv la urgentarea semnării acordului de comerţ asimetric dintre Moldova şi UE, precum şi cel de liberalizare a sistemului de vize.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus