Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.09.2007

Guvernul de la Chisinau blocheaza retransmisia TVR-ului in Basarabia

Guvernul de la Chisinau blocheaza retransmisia TVR-ului in Basarabia

Presedintele interimar al TVR Alexandru Sassu a declarat, marti, in timpul audierilor de la Comisia de cultura din Senat, ca retransmisia TVR in Basarabia este blocata de autoritatile de la Chisinau, precizand ca TVR 1 poate fi receptionat prin cablu pe 80% din teritoriul Basarabiei."TVR a facut tot ce a fost posibil ca sa continue transmisia programului in Republica Moldova. Din pacate, acolo este usa inchisa, nu raspunde nimeni la nicio solicitare a noastra sau a Guvernului Romaniei. Am avut discutii lungi de doua luni incolace, dar, din pacate, din Republica Moldova nu vine niciun raspuns", a declarat Sassu in fata senatorilor din Comisia de cultura.

Totodata, el a precizat ca TVR ofera gratuit firmelor de cablu transmisia postului TVR 1, motiv pentru care pe 80% din teritoriul Basarabiei pot fi receptionate emisiunile postului public de televiziune.

Bugetul Societatii Romane de Televiziune a fost suplimentat, marti, de Guvern cu 360.000 lei pentru finantarea retransmiterii emisiunilor canalului TVR 1 pe teritoriul Basarabiei, suma fiind alocata din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Executivului.

Ministerul Dezvoltarii Informationale din Basarabia a cerut, la sfarsitul lunii iulie, Consiliului Cordonator al Audiovizualului sa scoata la concurs frecventele TVR pe motiv ca nu s-ar fi reusit incheierea unui nou contract cu postul roman de televiziune, iar cel vechi a expirat pe 15 iunie.Intr-un comunicat de presa dat publicitatii la inceputul lunii august, TVR arata ca a facut "toate demersurile pentru retransmiterea TVR 1 in Republica Moldova".

Sursa: Romanian Global News  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus