Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-09-12/2271-2271.html
Data: Sep 12, 2007 (18:45)

Un bărbat dat în urmărire internaţională, prins la Braşov

Un bărbat din Chişinău, dat în urmărire internaţională de autorităţile moldovene, în urmă cu un an , după ce a înşelat mai multe persoane în timpul unor tranzacţii cu maşini, a fost prins, marţi, de poliţiştii braşoveni şi a primit mandat de arestare miercuri.

Ion Baleca era considerat periculos deoarece avea antecedente de violenţă. El este acuzat că a înşelat mai multe persoane în timpul unor tranzacţii cu maşini în Republica Moldova, dar şi în România a făcut parte dintr-o grupare care, timp de trei ani, s-a ocupat de furtul de maşini.

"Având în vedere că era urmărit, bărbatul a schimbat des locaţiile în care stătea. Au fost informaţii că a stat în municipiul Braşov, în Feldioara şi la Rotbav, unde a şi fost în cele din urmă capturat. Timp de două luni a fost filat, după care s-a organizat reţinerea lui. Operaţiunea a decurs fără incidente", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, comisar şef Ştefan Băncilă, şeful Serviciului de Investigaţii.

Baleca a fost prezentat, miercuri, Curţii de Apel Braşov şi a fost arestat apoi pentru 29 de zile. El va fi cercetat pentru infracţiunile de care este suspectat în România, după care va fi extrădat pentru a răspunde pentru faptele comise în Republica Moldova.

Sursa: MEDIAFAX