Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.09.2007

Procuratura Generală a decis sesizarea autorităţilor competente ale României pentru a decide în vederea începerii urmăririi penale împotriva Consulului Alexandru Rus

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii, la 11 septembrie 2007, Procuratura Generală a Republicii Moldova a înaintat la adresa Ministerului Justiţiei al României solicitarea de examinare în vederea pornirii urmăririi penale în privinţa Consulului, şef al Secţiei Consulare în cadrul Ambasadei României la Chişinău, dl. Alexandru RUS pentru abuz de serviciu şi corupere pasivă.

În cadrul cauzei penale, a fost documentată activitatea ilegală a cet. Ina RUSSU, care în cadrul unui grup criminal de persoane, a intermediat şi favorizat obţinerea ilegală pentru cetăţenii Republicii Moldova a vizelor pentru şedere în România. În activităţile ilegale comise de învinuita Ina RUSSU în scopul obţinerii vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova a fost implicat şi Consulul Alexandru RUS, care, abuzând de poziţia oficială ocupată, a acordat nejustificat vize de intrare în România pentru anumiţi cetăţeni moldoveni, fără a verifica autenticitatea actelor justificative depuse de agenţia de turism „Ina-Tur” SRL, acordând respectivei societăţi protecţie şi un tratament prioritar.

Procuratura Generală a decis sesizarea autorităţilor competente ale României şi expedierea materialelor acumulate pe caz, pentru a decide în vederea începerii urmăririi penale împotriva Consulului Alexandru RUS. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus