Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.09.2007

Prima livrare de produse petroliere la Terminalul Petrolier al Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti

Prima livrare de produse petroliere la Terminalul Petrolier al Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti

La 12 septembrie 2007 ICS Danube Logistics SRL, proprietarul şi operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti a primit primul tanc maritim încărcat cu produse petroliere, la terminalul sau petrolier. Produsele petroliere sunt importate în Moldova de către ICS BEMOL TRADING SRL, care a navlosit un tanc petrolier maritim cu carcasă dublă numit Arta, aflat sub pavilionul Barbados, pentru livrarea a 3750 tone de produse petroliere. Benzina şi motorina sunt originare din Romania, rafinăria Petromidia, şi corespund standardelor EURO 4.

Edgar Martin, Directorul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti şi a ICS Danube Logistics SRL a menţionat: “Astăzi a avut loc un eveniment istoric, prima livrare de produse petroliere cu un tanc petrolier maritim. Moldova are acum posibilitatea de a importa produse petroliere de pe piaţa mondială, direct, pe cale maritimă sau a fluviului Dunăre, la preţuri competitive,”

ICS Danube Logistics SRL oferă o gamă largă de servicii de logistică companiilor petroliere şi companiilor ce comercializează produse petroliere în regiunea Dunării de Jos, în special pentru operaţiunile lor în Moldova, România şi Ucraina. Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti este un port maritim şi fluvial, amplasat strategic la hotar cu Ucraina şi România, şi prin urmare şi cu CE.

Suplimentar, pe lângă terminalul petrolier existent ICS Danube Logistics SRL planifică să construiască in următorii ani în Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti terminalele de mărfuri şi pasageri. ICS Danube Logistics SRL va continua dezvoltarea zonei industrial libere a portului, care este la moment oferită spre arendă atât companiilor naţionale cât şi celor internaţionale. Se aşteaptă ca transbordarea mărfurilor să înceapă în prima jumătate a anului 2008.

ICS Danube Logistics este deţinută 80% de către  compania olandeză EASEUR HOLDING BV, şi 20% de către Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus