Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.09.2007

Bugetul TVR, suplimentat pentru retransmiterea emisiunilor în Republica Moldova

Bugetul TVR, suplimentat pentru retransmiterea emisiunilor în Republica Moldova

Bugetul Societăţii Române de Televiziune a fost suplimentat, marţi, de Guvern cu 360.000 lei pentru finanţarea retransmiterii emisiunilor canalului TVR 1 pe teritoriul Republicii Moldova, suma fiind alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, în urmă cu două săptămâni, în şedinţă de Guvern, să fie informat dacă autorităţile române au primit un răspuns de la administraţia de la Chişinău privind plata taxelor pentru retransmiterea programelor Televiziunii Române în Republica Moldova, arătând că pot fi găsite soluţii financiare pentru recepţionarea acestora.

El a precizat că, în cazul în care ar exista o problemă legată de aspecte financiare, România ar putea identifica o soluţie astfel încât programele româneşti să poată fi recepţionate pe teritoriul Republicii Moldova.

Ministerul Dezvoltării Informaţionale din Republica Moldova a cerut, la sfârşitul lunii iulie, Consiliului Cordonator al Audiovizualului să scoată la concurs frecvenţele TVR pe motiv că nu s-ar fi reuşit încheierea unui nou contract cu postul român de televiziune, iar cel vechi a expirat pe 15 iunie.

Noul preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Vlad Ţurcanu, a spus că membrii CCA au aflat cu întârziere despre scrisoarea Ministerului Dezvoltării Informaţionale privind scoaterea la concurs a frecvenţelor TVR, deşi fostul preşedinte, Corneliu Mihalache, ar fi ştiut despre ea de mai mult timp.

De altfel, potrivit lui Ţurcanu, neinformarea celorlalţi membri ai Consiliului depre existenţa scrisorii respective a fost unul din motivele destituirii lui Corneliu Mihalache din funcţia de preşedinte.

Sursa: Mediafax

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus