Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.08.2007

Şeful secţiei consulare a ambasadei de la Chişinău, chemat la Bucureşti

Purtătorul de cuvând al MAE Ilie Bănică a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şeful secţiei consulare a Ambasadei României de la Chişinău, Alexandru Rus, a fost chemat la Bucureşti, la finele săptămânii trecute, pentru „consultări” în cadrul anchetei interne din minister.

„În contextul desfăşurării unei anchete proprii a ministerului, şeful secţiei consulare de la Chişinău, Alexandru Rus, a fost invitat la Bucureşti pentru consultări”, a declarat Bănică.

Întrebat dacă oficialul român se mai află încă în ţară, purtătorul de cuvânt al MAE a refuzat să dea detalii.

„Nu sunt mandatat să comentez mai mult. A fost chemat la sfârşitul săptămânii trecute. În momentul când analiza internă va fi finalizată, vom prezenta opiniei publice rezultatele”, a mai spus oficialul MAE.

Valentin Zubic, adjunct al ministrului moldovean de Interne, a declarat, vinerea trecută, că un înalt funcţionar de la Ambasada României la Chişinău este suspectat că ar fi facilitat eliberarea de vize româneşti pentru cetăţenii moldoveni. Zubic a precizat însă că suspectul este un funcţionar de rang înalt, cu putere decizională. Ministerul moldovean de Interne a susţinut că a adresat cu o zi în urmă o scrisoare oficială Consulatului României de la Chişinău, pentru a solicita sprijin în desfăşurarea anchetei, însă Ambasada României în Republica Moldova a declarat că nu a fost informată oficial despre acest caz şi nu poate face încă nici un fel de comentarii.

Surse din cadrul Ministerului de Interne de la Chişinău, citate de Deutsche Welle, au declarat că diplomatul român suspectat ca ar avea legatură cu acest caz este chiar consulul Alexandru Rus. Sursele citate au adăugat că în zilele următoare Ministerul de Interne din Republica Moldova va face publice cazuri de implicare a altor funcţionari ai Secţiei consulare române în acest caz.

Consulul României de la Chişinau, Alexandru Rus, a respins, însă, toate acuzaţiile şi a dat asigurări că nici un funcţionar din cadrul Consulatului nu figurează în dosarele cercetate de poliţia din Republica Moldova.

Sursa: Mediafax

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus