Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.08.2007

Băsescu: Ruşi din R. Moldova vor cetăţenie română

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că Legea cetăţeniei trebuie adoptată cât mai repede, exprimându-şi speranţa ca aceasta să fie deja publicată în Monitorul Oficial în 2008 şi că numeroşi ruşi din Republica Moldova solicită cetăţenie română.

În cadrul dialogului purtat de tinerii din diaspora cu preşedintele Traian Băsescu, la Şcoala de vară „Comunităţi româneşti şi identitate europeană”, problema vizelor şi cea a cetăţeniei au fost cel mai frecvent ridicate, şeful statului susţinând că, în ceea ce priveşte cea de-a doua chestiune, speră să se rezolve în cel mai scurt timp.

„Proiectul de lege în ceea ce priveşte acordarea cetăţeniei pe care îl avem vizează acordarea cetăţeniei la terminarea liceului, dacă a împlinit vârsta majoratului, şi, dacă a făcut facultatea, odată cu licenţierea”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, şeful statului le-a spus tinerilor, în special celor moldoveni, că numeroşi ruşi din Republica Moldova au început să solicite cetăţenie română.

La final, Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa ca, la ediţia a treia a şcolii de vară de anul viitor, legea cetăţeniei să fie deja publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: Mediafax

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus