Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.08.2007

Cioroianu: Chişinăul nu au transmis MAE date privind persoanele suspectate de mită

Cioroianu: Chişinăul nu au transmis MAE date privind persoanele suspectate de mită

Ministrul român de Externe, Adrian Cioroianu, a negat, luni, că ar fi primit din partea autorităţilor din Republica Moldova date despre diplomaţii români de la Consulatul din Chişinău suspectaţi că au luat mită pentru eliberarea vizelor.

"Noi nu dorim politizarea acestei probleme şi nici transformarea într-un obstacol în calea dialogului firesc dintre Bucureşti şi Chişinău", a declarat Cioroianu pentru MEDIAFAX.

El a adăugat că MAE a cerut autorităţilor din statul vecin detalii concrete referitoare la persoanele respective.

"Din păcate, aceste precizări nu au venit nici până în prezent. În schimb, oficialii moldoveni ne-au transmis o solictare în sensul de a le da numele unora dintre cei care au obţinut viză", a precizat ministrul român de Externe.

El a anunţat că MAE, în colaborare cu alte instituţii ale statului român, a pornit deja propria anchetă asupra acestui caz, iar rezultatele vor fi oferite opiniei publice în momentul definitivării cercetărilor.

"Considerăm că deschiderea în Republica Moldova a două consulate care să se ocupe exclusiv de eliberarea de vize ar fi în folosul cetăţenilor acestui stat", a conchis Cioroianu.

Ministerul moldovean de Externe a afirmat, luni, că a informat partea română, încă din 26 iunie, despre suspiciunile că diplomaţi români de la Consulatul din Chişinău iau mită pentru eliberarea vizelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus